‘Meer vraag naar recreatiewoningen’

jan 28, 2015   //   by admin   //   nieuws  //  Reacties uitgeschakeld voor ‘Meer vraag naar recreatiewoningen’

De vraag naar recreatiewoningen neemt de komende jaren flink toe. Dat bleek uit een onlangs door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) gepubliceerd rapport.

Volgens de organisatie is de vraag de komende vijf jaar ‘omvangrijk’. Als een kwart van de huishoudens die momenteel zeker zijn over de aanschaf van zo’n woning ook daadwerkelijk deze stap zet, zou dat volgens de NVM jaarlijks tot circa 3500 transacties leiden.

De NVM liet de markt voor recreatiewoningen, waar volgens de vereniging nog maar weinig over bekend is, onderzoeken door het Bureau Stedelijke Planning. Uit het onderzoek kwam onder meer naar voren dat Nederland naar schatting zo’n 110.000 recreatiewoningen telt, waarvan iets minder dan de helft zich bevindt op vakantieparken.

De meest populaire regio’s zijn Zeeland en Brabant, en in iets mindere mate de Veluwe en de kustgebieden van Noord- en Zuid-Holland. Daarbij zijn de belangrijkste omgevingskenmerken bos, strand en/of open water, terwijl de recreatiewoning liefst niet te ver reizen van de hoofdwoning af ligt.

Hoewel de markt op dit moment nog verzadigd is, ziet topman Ger Hukker van de NVM de komende jaren ‘een toename van marktruimte’. Dat hangt wel af van bijvoorbeeld het doorzetten van het economisch herstel en het verder groeien van het consumentenvertrouwen, aldus de bestuurder. Ook moeten de mogelijkheden voor financiering van recreatiewoningen blijven toenemen.

De Veluwe in het hart van Nederland is nog steeds een van de meest populaire bestemmingen. U vindt er uitgestrekte bossen, heuvels, heidevelden en beekjes. U kunt er eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur en u op culinair, cultureel en wellness-gebied laten verwennen. Zoekt u een recreatiewoning op de Veluwe, kijk op de website Vakantiehuis Bosrand voor een optimale mogelijkheid.

127_2726

 

 

 

 

 

 

 

bron: ANP/Architectenweb

Comments are closed.